maanantai 23. tammikuuta 2017

Pariisista

Oltiin Tessan kanssa Pariisissa vain kolme päivää lokakuun alkupuoliskolla. Sinä aikana ehdittiin kyllä tehdä aika reippaasti kaikkea. 
Ensimmäisenä saavuttiin hotellille, joka oli kieltämättä aika mielenkiintoinen ilmestys. Sisustus oli todella outo; kirkkaan pinkkiä ja mustaa löytyi aika paljon. Hotelli oltiin myöskin koristeltu Halloweenia varten, joten se näytti extra oudolta. Hissikin oli rikki ja pääsimme raahaamaan tavaramme portaissa viidenteen kerrokseen. Sekin oli kokemus mutta ei siinä mitään. 

Kun oltiin asettauduttu hotelliin, mentiin kauppaan ostamaan illaksi jotain ruokaa. Samalla tuli ostettua pari todella halpaa viinipulloa. Kyseinen kauppareissu oli erittäin mielenkiintoinen, koska joku mies nimeltä Filipé tuli meidän luo, pussas poskille ja tervehti. Huomas varmaan heti, että oltiin turisteja. Meille myös toivotettiin hyvin paljon onnea jonkun opiskelijan toimesta koska kumpikaan ei puhunut ranskaa. Sitten palattiin hotellille ja katsottiin leffa. 

Tokana päivänä aloitettiin aamu hotellin viereisestä kahvilasta aamupalalla, joka oli super hyvää. Seuraavana kohteena oli sitten Eiffel-torni. Se on muuten paljon suurempi ku mitä voisi kuvitella kuvien perusteella. Hämmennyttiin molemmat siitä aika reippaasti. Hieno se kuitenkin oli.

Siitä sitten suunnattiin Latin Quarterille, jossa shoppailtiin hieman ja käytiin syömässä. Ruoan jälkeen lähdettiin etsimään Notre Dame ja sen vieressä sijaitseva aivan ihana kirjakauppa nimeltä Shakespeare & Co. Siellä kaikki kirjat on englanniksi ja valikoima on huikea. Oli tosi siistiä käydä siellä. Tuli sitten ostettua kirja, joka kertoo jaksollisen järjestelmän saloista. 

Kolmantena päivänä suuntana oli sitten Disneyland. Se oli koko reissun kohokohta ja sitä oltiin odotettu. Kokemuksena se oli aivan mahtava, vaikka ei prinsessoista nähty kuin Tuhkimo. Luonnollisesti ostettiin sieltä minnikorvat. Ne ovat aika siistit myös.

Pariisi oli siis aika kiva kokemus. Siellä ei välttämättä tosin tarvitse pitkään aikaan käydä. Ihmiset siellä ovat nimittäin aika töykeitä. Paikat ovat ihan hienoja, mutta koen, että Pariisia on hehkutettu ehkä vähän liikaa. Lontoo oli paljon coolimpi. Mutta tässä joitain kuvia.











Kuljettiin paljon julkisilla.






































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti